De Moedt ProjectenVerlaagd BTW tarief verlengd tot 1 oktober 2011

Verlaagd BTW tarief verlengd tot 1 oktober 2011

Staatssecretaris Weekers treft overgangsmaatregel verlaagd btw tarief op verbouwingen tot 1 oktober 2010

Staatssecretaris Weekers van Financien geeft ondernemers en consumenten tot 1 oktober van dit jaar de tijd om van het lage btw tarief voor renovatie en herstel van de woning gebruik te maken.

Weekers komt hiermee tegemoet aan vragen vanuit de Aannemersfederatie om een uitloop van de regeling. Voorwaarde is wel dat de werkzaamheden voor 1 juli moeten zijn begonnen en voor 1 oktober zijn afgerond. De woning moet ouder zijn dan twee jaar. Er waren veel vragen over de behandeling van uitgelopen werkzaamheden. Deze overgangsmaatregel is soepel en helder tegelijk. Vanaf 1 oktober is het loket echt gesloten, aldus de staatssecretaris.

Uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden daadwerkelijk zijn aangevangen voor 1 juli van dit jaar. Om dat aan te tonen kan worden aangesloten bij de werkenadministratie van de ondernemer in kwestie. Dat betekent dat het verlaagde tarief niet van toepassing is als alleen een overeenkomst is gesloten voor de klus.

De verbouwing of renovatie wordt als afgerond beschouwd als de oplevering heeft plaatsgevonden en de consument het werk heeft aanvaard. De aanvaarding kan ook blijken uit het feit dat de consument het werk heeft betaald.

Deze tijdelijke crisismaatregel is ingegaan op 1 oktober vorig jaar.

Met vriendelijke groet,
Secretariaat Aannemersfederatie Nederland; Bouw en Infra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.